*public.site.jump_to_content*

VIA FERRATA VERSENY

2024. 06. 28-29. Csatlakozz hozzánk, és légy részese egy igazi kalandnak, amelyben a meredek sziklafalak és izgalmas útvonalak teszik próbára bátorságodat és kitartásodat. Magyarországi első Via Ferrata Verseny Demjénben lenyűgöző természeti környezetben kerül megrendezésre, jelentkezz nézőnek, versenyzőnek!

Jelentkezz kattints ide!

 

 

Via ferrata pályák kezdőtől a profi szintig

 

A Demjéni Via Ferrata útvonalait a mászók saját felelősségre, szabadon és térítésmentesen használhatják a pályahasználati szabályzat és a házirend betartása mellett. A terület gyalogosan Demjén központjából keleti irányban a Bányaélen keresztül érhető el, egy hangulatos tanösvény sétával. Parkolás a faluban megoldható a Sirkán ABC környékén. Kölcsönzőnk a faluban, a Petőfi Sándor út 18. szám alatti Turisztikai Információs Ponton található, mely keddtől szombatig 9 – 14 óráig tart nyitva. Nyitvatartási időn kívül minimum 4 fő esetén tudunk védőeszközt és túravezetést biztosítani előzetes bejelentkezés mellett. Túravezetést minimum 48 órával korábban leadott foglalás esetén tudunk biztosítani, melynek javasolt időpontja 10:30.

 

Pálya nehézségi jelzések

Az útvonalak betű jelzése utal a pálya nehézségére (A-könnyű, F-nagyon nehéz). Mindig kezd a gyengébb utakkal, hogy felmérd a tudásod, technikai-, és erőszinted! Kezdő mászók nálunk a B pályákon indulnak.

 

    

 

Védőeszköz kölcsönzés és túravezetés

Kölcsönzés díja: bruttó 3 900 Ft/szett (kantár, sisak, beülő, pihenőszár, kesztyű) Egyéni kölcsönzés esetén: Sisak 600 Ft/db; Kesztyű 500 Ft/pár; Beülő 600 Ft/ db; Kantár + pihenőszár 2200 Ft

 

Foglalás ITT!

 

Kötelező védőfelszerelések

A pálya használatához kötelező a teljes és szabványos egyéni védőfelszerelés használata: beülő heveder, energiaelnyelő kantár, sisak. Emellett ajánlott védőkesztyű, jól tapadó cipő és pihenőszár használata

Házirend

ITT!

 

Pályahasználati szabályok

1. Teljes, szabványos egyéni védőfelszerelés - beülő heveder, energiaelnyelő kantár, sisak használata kötelező!
2. Mozgás közben kötelező minimum egy "üres" akasztási etap távolsággal követni az elől haladót!
3. Ne várakozzunk a fal alatt!
4. A vízszintes szakaszokon tilos a biztosító kötél fölé mászni!
5. Mindenki saját felelősségére használhatja a vasalt utakat! 6.
Gyermekek csak gyakorlott felnőtt, vagy túravezető felügyeletével mászhatnak! Ajánlott a minimum 140 cm-es testmagasság is. 40 kg-nál kisebb súlyú és 14 év alatti gyerekeknél a kiegészítő helymászóköteles felső biztosítást kötelező alkalmazni!
7. Rossz időjárási viszonyok (eső, hó, villámveszélyes időjárás, stb.) között ne használják a pályákat!
8. Bódult, drogos, alkoholos befolyásoltság állapotában a vasalt utak használata életveszéles és tilos!

Baleset, veszély esetén segítség: 112-es hívószám